Автор: RegіoNews
Дата: 27/10/12 12:20
 
Прес-конференція у Сумах (Фото: RegioNews)
Під час прес-конференції, яка відбулася 26 жовтня у прес-центрі «RegioNews-Суми», президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін повідомив про те, що до 2017 року в державі з’явиться 60 льодових арен, на базі яких здійснюватиметься підготовка хокеїстів, фігуристів та ковзанярів.
За його словами, будівництво майданчиків зі штучним льодом значно прискорить темпи розвитку хокею, покращить якість підготовки спортсменів і стане комплексним вирішенням питання популяризації здорового способу життя та покращення стану здоров’я українців.
«Важко розвивати хокей без ковзанок. Будівництво льодових арен є прикладом державницького підходу до вирішення проблемних питань», - зазначив Анатолій Брезвін.
На сьогоднішній день в Україні працює 14 льодових майданчиків, які відповідають європейським стандартам і можуть приймати змагання міжнародного рівня; ще 16 штучних ковзанок знаходиться переважно у торгових центрах і головним чином слугують для розваг. Натомість у Росії працює близько 400 льодових арен, у США – 1,5 тис., у Канаді – 2,5 тис. закладів, у яких здійснюється підготовка спортсменів.
На Сумщині вже прийнято рішення про будівництво льодової арени на території міського парку ім. І. Кожедуба. Центр буде введено в експлуатацію влітку наступного року. Про це повідомив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь. За його словами, створення нового спортивного центру в області дозволить залучити якомога більше дітей до занять спортом і виявити найбільш здібних та обдарованих із них.
Приблизна вартість будівництва льодового палацу складає 40-42 млн. грн. На це з державної скарбниці буде виділено 70-75% коштів, решту грошей нададуть обласний та місцевий бюджети.
Міський голова Сум Геннадій Мінаєв зі свого боку пообіцяв сприяти будівництву спортивного об’єкта, зокрема позбавити заклад будь-яких фінансових зобов’язань за користування наданою земельною ділянкою і забезпечити підключення новобудови до тепломережі, водопостачання та інших комунікацій.
Геннадій Мінаєв зазначив, що фасад будівлі матиме вигляд не зовсім типовий для подібних споруд. Таке рішення було прийнято у зв’язку із тим, що до проекту спортивного центру за ініціативи Юрія Чмиря було внесено зміни, суть яких поки що не оприлюднюється. Міський голова лише наголосив, що фасад буде унікальний і гарний.
«Ми звернулися до державного підприємства «Льодові арени» за дозволом на зміну вигляду фасаду будівлі, щоб вона виглядала відповідно до концепції розвитку парку ім. Кожедуба, розробленої Юрієм Павловичем», - прокоментував Геннадій Мінаєв.
Однак сам Юрій Чмирь погодився трохи підняти завісу таємничості і повідомив про те, що разом із ковзанкою буде споруджено басейн довжиною 50 метрів, яким зможуть користуватися як спортсмени, так і пересічні громадяни. Планується, що басейн стане місцем проведення змагань європейського рівня з водних видів спорту .
«Прийняття такого рішення вмотивоване тим, що робота льодової арени супроводжується викидами значної кількості технічного тепла, яке можна використати для нагрівання води в басейні», - зазначив губернатор.
Керівника області підтримав президент Федерації хокею Росії Владислав Третьяк, який повідомив, що така практика поширена при будівництві ковзанок у Росії.
Юрій Чмирь висловив сподівання на те, що Україна і Росія і в подальшому будуть підтримувати дружні відносини у сфері розвитку льодових видів спорту.
Зі свого боку Владислав Третьяк запевнив присутніх, що представники російського хокею з шайбою сприятимуть популяризації цього виду спорту на Сумщині та в Україні. За його словами, добросусідські відносини між державами повинні стати надійним фундаментом для налагодження спортивного партнерства.
«Ми бачимо, що Україна хоче розвивати хокей, є відповідна державна програма. Ми будемо підтримувати цей рух, обмінюватися досвідом, влаштовувати змагання, адже ми сусіди, маємо спільний кордон», - зазначив президент Федерації хокею Росії.
Владислав Третьяк помітив схожість Юрія Чмиря та видатного нападника ЦСКА і збірної СРСР, олімпійського чемпіона з хокею Валерія Харламова.
«Мені говорили, що губернатор Сумської області дуже схожий на Валерія Харламова. Коли ми зустрілися із Юрієм Чмирев, я в цьому переконався», - зазначив під час прес-конференції Владислав Третьяк.
Юрій Чмирь розповів, що також любить хокей і грав у нього в дитинстві. Губернатор пообіцяв, що на відкритті льодової арени вийде на лід і продемонструє свої хокейні здібності.

RegіoNews, 26.10.2012
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.008 секунди