У КМДА зазіхнули на підконтрольну Мінспорту державну власність https://www.mournhockey.com.ua Стрічка коментарів сторінки Cotonti Fri, 29 Mar 2024 11:54:44 +0200 Сторінка що коментується Палац спорту (Фото: Інформатор)Київська міська державна адміністрація пропонує прем’єр-міністру Володимиру Гройсману ініціювати передачу будівлі Палацу спорту та інших майнових комплексів, які входять до сфери управління Міністерства молоді і спорту, до комунальної власності територіальної громади столиці.

У розпал відпусток, коли мер Києва разом з дружиною і дітьми відправився у США святкувати 42-й день народження, перший заступник Кличка Микола Поворозник активно зайнявся «столичними справами».

У переддень дня народження Віталія Володимировича київський чиновник відправив на ім’я прем’єр-міністра України звернення з проханням доручити Мінекономіки, Мінспорту, Мінфінансів, Мін’юсту і Фонду державного майна опрацювати питання підготовки та погодження проекту розпорядження Кабміну щодо передачі будівлі Палацу спорту державного підприємства «Спортивного комплексу «Атлет» до комунальної власності територіальної громади міста Києва. Відповідний документ нещодавно опинився у розпорядженні видання Інформатор.

У своєму зверненні Поворозник інформує Гройсмана про те, що у 2010 році за рахунок коштів державного бюджету була завершена перша черга реконструкції будівлі Палацу спорту. Вартість ремонтних робіт становила 96 мільйонів гривень.

Чиновник запевняє, що друга черга реконструкцій, якою передбачалося повністю замінити застарілу фасадну систему та кругоподібну покрівлю, так і не була розпочата через відсутність коштів у держбюджеті, а також через реорганізацію державного підприємства «Палац спорту» шляхом приєднання до ДП «Спортивний комплекс «Атлет».

У листі прем’єру він також повідомляє, що рішення №556/3563 «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва будівель, цілісних майнових комплексів закладів культури, фізичної культури та спорту» (мова йде про передачу будівлі Палацу спорту) КМДА прийняла 28 листопада 2017 року.

Тоді ж Поворозник направив Гройсману ще одне звернення. У ньому перший заступник Кличка просить прем’єр-міністра доручити Мінекономіки, Мінспорту, Мінфіну, Мін’юсту і Фонду державного майна опрацювати питання підготовки та погодження проекту розпорядження Кабміну щодо передачі цілісних майнових комплексів державних підприємств «Центральна навчально-тренувальна база з ковзанярського спорту «Льодовий стадіон» та «Спортивний комплекс «Авангард» до сфери управління виконавчого органу КМДА. Мета такої пропозиції, за словами чиновника, – створення необхідної матеріально-технічної бази для розвитку зимових видів спорту.

Зокрема, Гройсману запропонували позбавити Міністерство молоді і спорту можливості здійснювати управління матеріально-технічними базами Льодового стадіону та комплексу «Авангард», які розміщені на земельних ділянках площею 16,92 га та 3,72 га відповідно.

Окрім гектарів землі, столична влада хоче, аби до сфери її управління перейшли відкрита льодова арена, критий і відкритий тенісні корти, приміщення футзалу, тренажерний зал, адміністративні будівлі, які входять до майнової бази ДП «Центрально-навчальна база з ковзанярського спорту «Льодовий стадіон», та баскетбольний і гімнастичний корпуси, льодова арена з ігровим спортзалом, гуртожиток для спортсменів і проміжні споруди, які є інфраструктурою спорткомплексу «Авангард».

Аргументація Поворозника така ж, як і у випаду з Палацом спорту, – у державному бюджеті немає коштів для реконструкції, підтримки і поліпшення майнових об’єктів спортивних комплексів.

У самому Міністерстві молоді та спорту заявляють, що реальні наміри представників КМДА не відповідають задекларованим у зверненні.

«Нічого вони (столична влада, – ред.) не збираються відбудовувати. У бюджеті Києва для цього не знайдеться необхідних коштів. Просто в КМДА хтось вже придумав, як підзаробити на державній власності, тому й наполягають, щоби майно з-під контролю міністерства передали їм. Питанням залишається, хто ініціатор – особисто Кличко чи його підлеглі», – прокоментувало Інформатору анонімне джерело у Мінспорту.

Інформатор, 06.08.2018]]>
Mon, 06 Aug 2018 13:54:00 +0300