У Калуші планується реконструкція льодової арени https://www.mournhockey.com.ua Стрічка коментарів сторінки Cotonti Fri, 29 Mar 2024 07:43:37 +0200 Сторінка що коментується Зустріч у Калуській міськраді (Фото: Калуська міськрада)У Калуші планується реконструкція льодової арени у сучасний льодовий комплекс з функціонуванням професійного хокейного клубу.

На моє запрошення Івано-Франківщину відвідав президент Федерації хокею України Георгій Зубко. Під час робочого візиту було піднято низку питань, зокрема важливе для нашого міста – розвиток Калуша як хокейного центру краю, – прокоментував депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Якимчук.

На ковзанці чи не щодня займаються учні дитячо-юнацької школи, проводяться турніри різних рівнів з хокею шайбою. Тому було вирішено й надалі розвивати хокейну інфраструктуру та створювати спортивний кластер .

Вже триває підготовка участі команди з Калуша в національному чемпіонаті-2022/2023. Тому важливо, щоб прикарпатський край отримав клуб Української хокейної ліги. Відповідні підготовчі роботи в цьому напрямі також вже ведуться. Таку ініціативу підтримали очільниця облдержадміністрації Світлана Онищук, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, калуський міський голова Андрій Найда, президент хокейного клубу «Легіон» Петро Чепіль та тренер команди «Легіон» Альберт Шафіков, – зазначив Якимчук.

Вихованці хокейного клубу є діючими гравцями національної збірної України (Іван Сисак), юнацької збірної України U18 та гравцями юнацьких ліг США (Артем Чепіль та Микита Коневич), а також десятки хокеїстів, які вже показали високий професіоналізм у грі з хокею. Тому, Івано-Франківщина зацікавлена в тому, щоб саме в нас з’явився перший професійний хокейний клуб Західної України.

Юлія Дерев'янко (Місто, 20.02.2022)]]>
Wed, 23 Feb 2022 05:23:00 +0200