Автор: Укрінформ
Дата: 10/09/12 16:52
 
Прес-конференція ПХЛ (Фото: В. Тарасов)
Чемпіонат Професіональної хокейної ліги України (ПХЛ) сезону-2012/2013 років пройде за новою формулою.
Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомив керівник спортивного департаменту Професіональної хокейної ліги Юрій Гунько.
"Головна відмінність системи проведення чемпіонату від минулорічної - спарені матчі. Загалом у регулярній першості кожна з команд проведе 36 поєдинків. Потім відбудеться груповий турнір, у якому візьмуть участь 6 кращих клубів. За його підсумками чотири кращі клуби зіграють у півфіналі плей-оф. Переможці пар зустрінуться у фіналі, а команди, що програють, змагатимуться за бронзові медалі першості", - зазначив Гунько.
Як поінформував президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, чемпіонат розпочнеться 11 вересня матчем минулорічних фіналістів першості "Донбас-2" (Донецьк) - "Сокіл" (Київ). Загалом у змаганнях візьмуть участь 7 команд. "Це другий чемпіонат, який проводиться під егідою Професіональної хокейної ліги України. На старт чемпіонату вийдуть 7 клубів: "Донбас-2", столичні "Сокіл", "Беркут" і "Компаньйон-Нафтогаз", "Леви" (Львів), "Динамо" (Харків) та "Білий Барс" (Біла Церква)", - зауважив Брезвін.
За його словами, порівняно з минулим сезоном у новому чемпіонаті буде одним учасником менше. "Відмовлено було "Вінницьким Гайдамакам" через невідповідність їхньої заявки вимогам ліги. Незважаючи на недопуск команди "Вінницькі Гайдамаки", клуб готуватиметься до наступного сезону у складі ліги", - підкреслиа президент ФХУ.
У свою чергу генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній поінформував, що початок чемпіонату пройде за участю 188 гравців. "Така кількість хокеїстів була заявлена клубами на початок першості. 75 з них - легіонери, яких на 10% менше, ніж у минулому сезоні", - зазначив він.
Генеральний директор ПХЛ наголосив, що, якщо раніше в ПХЛ виступали переважно легіонери з Росії та Білорусі, то нині географія хокеїстів значно розширилася. "У змаганнях також братимуть участь гравці з Литви, Латвії, Словакії, Чехії. Крім того, сьогодні частина менеджерів команд звернула увагу на Балканський півострів і запросила звідти гравців для участі в чемпіонаті. Побільшає в цій першості і гравців національної збірної України, які повернулися на батьківщину з інших клубів", - сказав Загородній.
Він також повідомив, що в тренерському штабі команд у порівнянні з минулим чемпіонатом практично жодних змін не відбулося, лише чех Мілош Голан став головним тренером клубу "Беркут". "У всіх інших клубах залишилися тренери, які закінчували сезон зі своїми командами", - підсумував Загородній.


Відео:



Джерело: Укрінформ 
 
1.   Ilya   10/09/12 17:00    

Видео рекомендуется смотреть начиная с 29 минуты, до этого момента все переливание из пустого в порожне...


Всього : 1, на сторінці: 1

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.008 секунди