Автор: Дніпропетровська ОДА
Дата: 19/12/12 14:41
 
О. Вілкул відкрив Льодовий палац (Фото: Дніпропетровська ОДА)
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив сучасну Льодову арену в Кривому Розі.
«Відкриття Льодової арени в Кривому Розі – це справжнє свято та один із найкращих новорічних подарунків жителям Кривого Рогу та області, які подарувала влада в рік восьмидесятиріччя Дніпропетровщини. Новий льодовий комплекс дозволить виховати майбутніх спортивних зірок, які прославлятимуть Кривий Ріг і Дніпропетровщину в Україні та в усьому світі. Обласна влада веде цілеспрямований курс на розвиток зимових видів спорту. Ми вдячні Віце-прем’єр-міністру – Міністру інфраструктури України Борису Колеснікову за підтримку. Наступного року будівництво такої льодової арени планується у Дніпродзержинську», – сказав Олександр Вілкул.
Він також зазначив, що з 22 по 31 грудня на Льодовій арені в Кривому Розі відбудеться безкоштовне масове катання для жителів і гостей міста.
Разом із губернатором на урочистому відкритті льодового комплексу жителів Кривого Рогу привітали видатний російський фігурист Ілля Авербух, відомий багатьом по телешоу «Зірки на льоду», його шоу-балет та Дніпропетровський дитячий театр-балет на льоду «Кристал». Спортсмени влаштували для гостей грандіозне незабутнє льодове шоу.
У Кривому Розі Льодова арена знаходиться в центрі міста – у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Збудовано її цього, 2012 року – у Рік спорту та здорового способу життя, проголошеного Президентом України, – у рамках державної програми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Цей комплекс відповідає сучасним стандартам. Відтепер тут тренуватимуться і гратимуть професійні спортсмени. Адже раніше в місті не було професійної ковзанки, де молодь могла займатися хокеєм та фігурним катанням.
Для виховання підростаючого покоління цього місяця відкрито відділення фігурного катання на ковзанах та відділення хокею з шайбою в дитячо-юнацькій спортивній школі №1. Навчально-тренувальні заняття для вихованців цих секцій будуть проходити безкоштовно на новій льодовій арені. Наразі проводиться набір дітей у ці секції.
Нова льодова арена стане потужною спортивною базою Кривого Рогу для проведення міських, обласних та Всеукраїнських змагань. Вона забезпечить умови для тренувань більше 1 тис вихованців школи і занять спортом всіх бажаючих жителів Кривого Рогу. Її площа складає 2800 мІ (70х40 м), розмір льодового поля – 60х30м. Глядацькі трибуни арени розраховані на 367 місць. У льодовій арені створено спортивний зал, 4 роздягальні з душовими кімнатами, приміщення для коментаторів, суддів та тренерів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун мало-мобільних груп населення (людей з особливими потребами, літніх людей, вагітних та інших) встановлено спеціальний ліфт.
У Дніпропетровській області, зокрема у Кривому Розі, влада активно розширює спортивну інфраструктуру, популяризує масовий спорт та створює умови для якісної підготовки молодих спортсменів.

Джерело: Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Відео по темі:
 
 
1.   KR   19/12/12 17:50    

Шарфики федерации хоккея г. Кривого Рога - поржал ))
Кстати , а на всех ли подобных аренах есть лифт для инвалидов и спортзал ?


2.   Ilya   19/12/12 21:54    

KR:
а на всех ли подобных аренах есть лифт для инвалидов и спортзал ?
Спортзал точно есть, и лифты по проекту предусмотрены. Вспоминается как в первом донецком сарайчике (Лидер) на какую-то игру набилось много народу, а то место, где должен быть лифт фанеркой накрыли, но народ и туда просочился. В результате кто-то там свом весом фанерку продавил, и летел со второго этажа на первый :)) То есть точно можно сказать что в первых четырех лифтов нет, а как в последующих, я не знаю...


3.   KR   24/12/12 19:01    

Вилкул с сегодняшнего дня уже Вице-Премьер !!! B)


Всього : 3, на сторінці: 3

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди