Автор: Мінмолодьспорт
Дата: 24/01/17 18:03
 
Підписання договору (Фото: Мінмолодьспорт)
24 січня в Мінмолодьспорту представники національних федерацій з п’яти видів спорту — баскетболу, важкої атлетики, легкої атлетики, стрибків у воду та хокею - пролонгували угоди про проведення державного експерименту щодо збільшення повноважень національних спортивних федерацій в рамках реалізації Дорожньої карти реформ.
Нагадаємо, у вересні 2015 року стартував пілотний проект щодо розширення автономії спортивних федерацій, затверджений постановою Уряду «Про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації і проведення спортивних заходів». Його учасниками стали Федерації баскетболу, легкої атлетики, стрибків у воду та важкої атлетики. У 2016 році до експерименту приєдналася Федерація хокею України.
Відповідно до умов Угоди, протягом року учасники експерименту напряму отримували державне фінансування та самостійно визначали розміри кошторисів спортивних заходів, списки учасників навчально-тренувальних зборів, склад офіційних делегацій, забезпечували організаційне супроводження спортивних заходів та ін. Згідно підписаного 7 листопада 2016 року договору між Мінмолодьспортом та ФХУ, Федерація хокею з моменту підписання й до закінчення року отримала 102 тис. грн. з Державного бюджету та зобов'язалась залучити 118 тис. вланих коштів. Згідно договору, підписаного 24 січня 2017 року, Міністерство забезпечує фінансування ФХУ з бюджету у розмірі 9 млн. 934 тис. 600 грн., у той час, як ФХУ має використати 1 млн. 740 тис. власних коштів.
З 24 жовтня по 16 грудня 2016 року Міністерство провело перевірку щодо стану проведення експерименту. Її результати показали як недоліки так і переваги пілотного проекту.
Наприкінці минулого року Колегія Мінмолодьспорту прийняла рішення продовжити термін дії експерименту, та виробити найбільш оптимальний механізм співпраці між державою та спортивними федераціями. Про це зазначив під час перепідписання угод Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
“Вважаю, що даний експеримент спрямований на те, щоб розвантажити державу від надлишкових функцій. Він покаже, які функції потрібно додати федераціям. Головне чітко контролювати державні кошти і не допустити будь-яких корупційних дій. І я переконаний, що ми на вірному шляху. Давайте на прикладі нашого Міністерства покажемо відкритість співпраці держави та громадськості, зменшивши бюрократизм системи, аби продовжити працювати як рівноправні партнери”, - наголосив Ігор Жданов.
Поряд з підписом Міністра засвідчили свою згоду про продовження участі в експерименті президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, перший віце-президент Федерації важкої атлетики України Іван Черноног, виконавчий директор Федерації України зі стрибків у воду Ніна Уманець, генеральний секретар Федерації легкої атлетики України Михайло Медведь та заступник генерального секретаря Федерації баскетболу України Арсеній Владіс.

Джерело: Мiнiстерство молоді та спорту України 



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.011 секунди