Автор: Микола Ставицький
Дата: 21/02/18 16:39
 
Бюджетна комісія Херсонської облради (Фото: Facebook)
«Тільки що бюджетна комісія Херсонської обласної ради проголосувала за створення комунального хокейного клубу «Дніпро»», - повідомив у Фейсбук депутат облради Микола Ставицький.
«За останні роки велика кількість херсонських хокеїстів стали професіоналами. Але через те, що не були створені умови для їх мотивації захищати Херсонщину, всі ті хокеїсти були розкуплені іншими клубами та країнами. Тепер ситуація кардинально зміниться, тому що обласна рада буде на постійній основі фінансувати Херсонський хокей. Вважаю сьогоднішній день справжньою історичною подією для історії херсонського спорту!», - написав депутат.
Ціна питання - близько 6 млн гривень на рік, пояснив у коментарі до посту Микола Ставицький.
Як відзначається у зверненні до облради керівника відокремленого підрозділу Федерації хокею України в Херсонській області Сергія Колмика, у 2017 році юнацька команда «Дніпро» старшого віку (2001-2002 рр) стала Чемпіоном України.
«Наразі цю команду вдалося зберегти на цей час і вона бере участь у змаганнях юнацької хокейної ліги, але настає той час коли наші обдаровані вихованці, якщо не буде для них створено дорослої професійної команди, вирушать продовжувати хокейну кар’єру до інших міст України, а дехто і взагалі припинить спортивну кар’єру», - йдеться у листі.
Саме тому облраду просять сприяти у створенні комунального хокейного клубу для подальшої участі у змаганнях Української хокейної ліги на найвищому хокейному рівні України.
Також на офіційному сайті обласної ради розміщено проект рішення сесії «Про створення комунального підприємства «Обласний центр хокею» Херсонської обласної ради.

Джерело: Пік 
Теги: колмик,  херсон,  чу



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.016 секунди