Автор: Мінсім'ямолодьспорт
Дата: 12/06/09 23:52
 
Ю. Павленко (Фото: Мінсім’ямолодьспорт)
11 червня 2009 року відбулося засідання колегії Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, де одним з питань розглядалося забезпечення ефективного господарювання, своєчасної виплати заробітної плати, цільового використання бюджетних коштів, роботи з персоналом та правового забезпечення на державних підприємствах сфери управління Міністерства.
Зокрема, було заслухано доповіді керівників найбільших п’ятьох державних підприємств, які входять до сфери управління Міністерства: "Олімпійського навчально-спортивного центру"(Конча-Заспа), Льодово-тренувального катка "Крижинка", "Центральної навчально-тренувальної бази ковзанярського спорту "Льодовий стадіон", Малого державного підприємства "Тенісні корти", Державного підприємства "Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд". Колегія не заслухала заплановану в порядку денному доповідь про стан справ на підприємстві ДП "Готель "Спорт" через неявку керівника готелю на засідання.
Як зазначалося на засіданні колегії, за підсумками виїзних планових перевірок, проведених Управлінням правового забезпечення, було виявлено низку порушень на державних підприємств, що входять до сфери управління Міністерства.
Зокрема, йдеться про поодинокі порушення ведення трудових книжок, факти невчинення посадовцями підприємств дій, спрямованих на отримання від органів місцевого самоврядування актів на право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані підприємства.
За результатами перевірки ДП "Готель "Спорт" було встановлено систематичне невиконання посадовими особами підприємства наказів та рішень Уряду і Міністерства.
Перевіркою також встановлено факт бездіяльності керівництва ДП "Готель "Спорт", яке після втрати оригіналу статуту підприємства з липня 2008 року працює без затвердження його нової редакції. Така ситуація унеможливлює визначення обсягу правоздатності керівників підприємства, що негативно впливає на ефективне використання державного майна.
Перевіркою також встановлено факт спроби захоплення державного майна невстановленими особами. При цьому дії керівника підприємства не були спрямовані на збереження довіреного йому майна у державній власності.
Розглянувши стан справ на згаданому підприємстві, Колегія рекомендувала Міністерству за неналежну та неефективну роботу, систематичне невиконання наказів Міністерства, рішень Уряду, порушення умов контракту - достроково розірвати контракт з директором державного підприємства "Готель "Спорт", а також направити матеріали перевірки до Генеральної прокуратури України з тим, щоб була відповідна реакція стосовно посадових осіб, які допустили цілий ряд грубих порушень законодавства.
"Питання діяльності державних підприємств є першочерговим, - зазначив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. - Я переконаний: держава зобов'язана бути ефективним власником, ефективним управляючим, вона повинна показувати приклад ефективної, прибуткової роботи, зокрема в тих сферах, в яких працює наше Міністерство – першим чином спорт, спорт вищих досягнень, фізична культура. Тому логіка діяльності Міністерства має бути спрямована не на передачу підприємств, а на їх збереження і повернення у державну власність та ефективне управління".
Ще одним важливим питанням Міністр назвав недопущення зловживань та неефективного використання коштів на цих підприємствах.
Окрім цього, Колегія рекомендувала загалом посилити контроль за діяльністю державних підприємств, Міністерству спільно з Контрольно-ревізійним управлінням України в ІІ-му півріччі 2009 року провести комплексні перевірки всіх державних підприємств, які входять до відома Міністерства, та провести перевірку орендних відносин державних підприємств.
Також рекомендовано продовжити практику заслуховування на засіданні колегії керівників цих підприємств стосовно ефективного господарювання, цільового використання бюджетних коштів, соціального захисту працівників. Вони водночас мають взяти під особистий контроль своєчасність виплати зарплати на підприємствах.

Джерело: Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту 



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.011 секунди