Автор: Михайло Мельник
Дата: 27/07/11 20:42
 
Ю. Загородній та А Брезвін (Фото: Укрінформ)
Дев'ять провідних українських хокейних команд створили об'єднання клубів Професіональна хокейна ліга (ПХЛ). Презентація ліги відбулась у середу в Укрінформі.
Засновниками ПХЛ стали команди "Донбас" (Донецьк), "Сокіл" (Київ), "Компаньйон" (Київ), "Білий барс" (Бровари), "Ворони" (Суми), "Беркут" (Київ), "Харківські акули" (Харків), "Цунамі" (Івано-Франківськ) та ЛАЗ (Львів).
"Це не кінцевий формат. Приєднатися та брати участь у змаганнях, що проводитимуться під егідою хокейної ліги, матимуть змогу й інші клуби", - зазначив на прес-конференції президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.
За його словами, Професіональна хокейна ліга стане інструментом для організації конкурентоспроможного чемпіонату України, що створить додаткові стимули для професіональних гравців та юніорів грати за українські клуби.
А.Брезвін зазначив, що найближчим часом буде підписано договір між Федерацією хокею та ПХЛ про передачу лізі прав на проведення чемпіонату України, старт якого заплановано на 16 вересня.
Мінімальний бюджет для клубів, що виступатимуть у Професіональній хокейній лізі (ПХЛ), становитиме 300 тисяч доларів. Про це повідомив генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній.
"Мінімальний бюджет для клубів становитиме 300 тисяч доларів. Максимального бюджету не існує - чим більше буде вкладено грошей у команду, тим краще. До 5 серпня усі клуби мають подати попередні заявки на участь у чемпіонаті України. Головними вимогами під час підписання угоди з клубами є фінансові гарантії, довідка про те, що з хокеїстами розрахувалися за минулий сезон, а також наявність договору з ареною, де команди будуть проводити матчі першості", - сказав Ю.Загородній.
За його словами, Професіональна хокейна ліга спільно з Федерацією хокею України також опікуватиметься питаннями створення належної інфраструктури для клубів. "Немає секрету у тому, що ситуація з розвитком інфраструктури для цього виду спорту у нашій країні складна. Ми чудово знаємо, у якому стані перебувають київські арени АТЕК і "Авангард", який, зокрема, мають реконструювати до кінця листопада. Ліга буде допомагати клубам, щоб частина матчів проходила у київському Палаці спорту. Я вважаю, що над інфраструктурою потрібно працювати системно, а не хаотично", - сказав він.
Ю.Загородній також зазначив, що ПХЛ вже завершує готувати необхідну документацію, без якої розпочати чемпіонат неможливо. "Найближчим часом буде підготовлено регламент змагань, який 1 серпня має бути затверджено і направлено клубам. Передбачається, що чемпіонат розпочнеться 16 вересня, а завершиться на початку квітня 2012 року", - повідомив він. Гендиректор ПХЛ наголосив, що розклад ігор буде сформовано так, щоб національна збірна України з хокею змогла якомога краще підготуватися до чемпіонату світу у першому дивізіоні, що розпочнеться 15 квітня 2012 року.
У свою чергу президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін розповів, що мінімальний бюджет для клубів у 300 тисяч доларів є умовною цифрою. "Основна частина цих коштів буде витрачатися на виплату зарплат хокеїстам команди. Крім того, існує ще орендна плата за льодову арену, також будуть витрати на амуніцію гравцям. Це умовна цифра, витрати клубів будуть набагато більшими", - зазначив Анатолій Брезвін.

Відео:




Джерело: Укрінформ 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.015 секунди