У Вінниці хокеїстів та ЗМІ не пускали на матч
Автор: ХК «Леви»
Дата: 22/02/12 10:29
 
У Вінниці хокеїстів та ЗМІ не пускали на матч (Фото: Хокей)
У своєму останньому гостьовому поєдинку регулярної першості, який з годинною затримкою відбувся лише завдяки оперативному втручанню керівництва Професійної хокейної ліги на чолі з гендиректором Юрієм Загороднім, львівські «Леви» з рахунком 10:4 обіграли ХК «Вінницькі Гайдамаки». Зазначимо, що вперше «червоно-чорні леви» закинули у грі 10 шайб. А перемога достроково гарантувала нашій команді підсумкове п’яте місце у регулярній першості.

Останнє побачення «Вінницьких Гайдамак» з «Левами» у регулярній першості ПХЛ на ковзанці «Льодового клубу» у Вінниці було призначено на 19:00. Однак матч розпочався із запізненням на годину, о 20:00. Чому? Причина банальна – фінансова заборгованість ХК «Вінницькі Гайдамаки» перед бухгалтерією «Льодового Клубу». В принципі все йшло до того, що поєдинок буде зірвано. Врятувало ситуацію лише втручання керівництва Професійної хокейної ліги. Генеральний директор Ліги Юрій Загородній в телефонному режимі оперативно вирішив усі нагальні проблеми, за що йому вдячні обидві комади та глядачі. І гра хоча й із затримкою, але таки відбулася.

Втім, у команди гостей залишився ще один неприємний осад. Спочатку «Левам» було відмовлено у ранковій розкатці, яка передбачена Регламентом проведення матчів ПХЛ. Причину відмови пояснили тим, що у роздягальнях прорвало труби. Львів’яни погодилися на те, щоб переодягнутися у фоє «Льодового клубу». Однак їм переконали, що це не можливо. Втім, коли один з тренерів «Левів» заради цікавості зранку прийшов на ковзанку, то… жодних ремонтних робіт там не велося, а на льодовому майданику йшло тренування фігуристів.

А ввечері львівська делегація стала свідком ще одного жесту «гостинності» по-вінницьки. Коли «Леви» на клубному автобусі приїхали на гру, то їх без будь-яких пояснень взагалі не пустили у приміщення «Льодового клубу». І померзнувши десь хвилин 15–20 на вулиці, гравці повернулися в автобус. Жодних претензій у гостей не було б – вони розуміли, що тривають перемовини між власниками ковзанки, керівництвом ПХЛ та вінницьким клубом, як приймаючою стороною. Але є один нюанс – «Леви» змушені були сидіти в автобусі. Натомість гравці місцевої команди в той же час у барі «Льодового клубу» сиділи у теплі, пили каву та дивилися телевізор. Цікаво, а щоб сказали вінничани, коли б їх так приймали у Львові?.. Питання чисто риторичне і напевно не потребує відповіді – і так всім все зрозуміло…

Саме всі ці передігрові моменти, а також той факт, що до роздягальні «Леви» потрапили не за дві години до початку матчу, як це зазвичай відбувається, а за півтори, в результаті чого не провели повноцінну «суху» розминку, і вплинули на те, що перший період вони провели не зовсім так, як планували. Хоча початок зустрічі склався для львів’ян, краще не придумаєш. Вже у другій зміні через вилучення Новикова вони залишилися у чисельні меншості. Однак четвірка «червоно-чорних» не лише вистояла в обороні, а ще й провела дві (!) результативні атаки. Спочатку капітан команди Гнітько з передачі Янченка, а за 16 секунд Буточнов, асистентами якого були Хонін та Черненко, зробили рахунок зустрічі 0:2.

Напевно в той момент в багатьох закралася думка, що це початок кінця команди господарів. В підсумку так воно все й вийшло, але, в першому періоді вінницькі хокеїсти, треба їм віддати належне, знайшли в собі сили відігратися. Спочатку Панов реалізував таки чисельну більшість господарів, а за дві хвилини Шевелєв кидком від синьої лінії зрівнює рахунок – 2:2. А зіграли команди лише трохи більше семи хвилин. Після цього гра трохи заспокоїлася, але все одно ігрова перевага була на боці «Левів». Однак закинути бодай шайбу їм якийсь час не вдавалося. Не допомогла навіть подвійна чисельна перевага. І все ж на 17-ій хвилині, коли команди вже грали у рівних складах, Пономарьов таки вивів гостей вперед – 2:3. Однак ще до першої перерви красень-гол забив Юшков: проскочив між двома гравцями «Левів», хибним замахом «прибрав» третього і потужним кистьовим кидком послав шайбу прямо в «дев’ятку» воріт гостей, як то кажуть, у «мертву» для воротаря зону. 3:3 – таким був рахунок після першої 20-хвилинки.

Зовсім іншою була гра у другому та третьому періодах. «Леви» повністю переграли «Гайдамак» в усіх компонентах хокею. І якщо в другій третині господарі ще більш-менш тримали оборону (дві шайби пропустили в чисельній меншості), то в третій вони геть «розсипалися». Фактично в заключному періоді на льоді була лише одна команда – команда львівських «Левів», яка в підсумку вперше в сезоні закинула у ворота суперника десять шайб, а фінальна сирена зафіксувала перемогу підопічних Владислава Єршова з переконливим рахунком 10:4. Зазначимо, що в складі «червоно-чорних» хет-триком відзначився Пономарьов, а Расторгуєв оформив дубль.

Нагадаємо, що в двох попередніх іграх у Вінниці «Леви» також перемагали, але рахунки були менші – 6:5 і 4:0. Тож місцеві вболівальники залишали «Льодовий клуб» не в найкращому гуморі. Але серед глядачів було і троє тих, хто відверто тішився перемозі «Левів». Це тріо львівських фанатів, які приїхали до Вінниці, аби підтримати свою улюблену команду.

Додамо, що перемога у звітному матчі гарантувала «Левам» п’яте місце у регулярній першості. Втім, у двох заключних іграх команда немає жодного наміру просто відбувати номер. Воно й зрозуміло, адже по-перше, матчі пройдуть на домашній арені в Новояворівську; а по-друге, суперниками «червоно-чорних» будуть учасники плей-оф – київські клуби «Сокіл» і «Компаньон-Нафтогаз». І можна не сумніватися, перед своїми фанатами «Леви» віддадуть грі всі сили, аби довести, що вони не гірше вміють грати у хокей за столичні команди. Ігри відбудуться у найближчі четвер та суботу, 23-го і 25-го лютого. Початок обох поєдинків о 19:00.

ХК «Леви», 21.02.2012

Відео по темі:
Теги: вінниця,  чу
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.009 секунди