Автор: Держмолодьспорт
Дата: 08/06/12 15:10
 
В. Сисюк (Фото: Мінсім'ямолодьспорт)
Вже цього року будуть проведені проектні роботи з будівництва басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та стадіону на Олімпійській спортивній базі в Конча-Заспі.
Про це 7 червня 2012 року журналістам повідомив заступник Голови Державної служби молоді та спорту Вадим Сисюк.
Він зазначив, що без формування сучасної інфраструктури не може бути й мови про розвиток спорту в державі. Одним з пріоритетів є розвиток наразі кращої бази в країні - Олімпійського навчально-спортивного центру "Конча-Заспа", яка водночас не відповідає світовим стандартам. Тут тренується загалом близько 25% українських спортсменів, котрі виступають в спорті вищих досягнень. Напередодні Олімпійських Ігор-2012 року база заповнена практично на 100%, тут проходять збори члени національної олімпійської збірної.
Заступник Голови Служби повідомив, що відповідно до запланованого розподілу Урядом бюджетних коштів, в 2012 році на реконструкцію і будівництво спортивних споруд, що перебувають в сфері управління Держмолодьспорту, планується виділити понад 39 млн грн, з яких майже 18 млн.грн призначено на Базу в Конча-Заспі. "А це - продовження капітального ремонту із заміни системи вентиляції навчально-спортивного комплексу, капітальний ремонт чотириповерхового готелю для спортсменів. А головне - проведення проектних робіт на будівництво в "Конча-Заспі" басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та легкоатлетичного стадіону", - сказав Вадим Сисюк.
Заступник Голови Служби нагадав, що Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" рішенням Уряду виділено в окремий суб’єкт господарювання в сфері управління Держмолодьспорту, зараз готуються документи про внесення його до переліку баз олімпійської підготовки та звільнення від сплати податку за землю.
Вадим Сисюк додав, що також передбачається в 2012 році провести капітальний ремонт Олімпійсько-навчального спортивного центру в Чернігові, Ворохтянської високогірної бази "Заросляк" на Івано-Франківщині, де, окрім цього, також заплановано побудувати новий спортивний майданчик. Будуть виділені кошти на проектні роботи з будівництва Олімпійського центру підготовки Національних команд України з водних видів спорту в Херсоні та критого ковзанярського стадіону на "Льодовому стадіоні" в Києві.
За словами заступника Голови Служби, в Єдиному електронному реєстрі спортивних споруд, запровадженому минулого року Державною службою молоді та спорту України, на даний час вже зареєстровано понад 4 000 спортивних об’єктів країни.

Для довідки: Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» був зведений у 80-х роках минулого століття.
Розбудову Олімпійської бази в Конча-Заспі розпочнуть зі зведення критого легкоатлетичного манежу, далі будуватимуть плавальний басейн, криту льодову арену, універсальні спортивні комплекси для боротьби, спортивної та художньої гімнастики, важкої атлетики та фехтування, легкоатлетичний стадіон.
Основні технічні вимоги до споруд Олімпійської бази в Конча-Заспі мають відповідати сучасним світовим стандартам, з тим щоб спортсмени могли першокласно тренуватися, бути конкурентноздатними, а на спортивних об’єктах можна було приймати змагання міжнародного рівня.


Джерело: Державна служба молоді та спорту 



 
1.   Ilya   11/06/12 11:20    

Не знаю насколько по теме, но вот неплохая статья про ситуацию у соседей: Почему ледовые дворцы в Беларуси приравняли к катастрофе Яркая иллюстрация на тему: КАК НЕ ДОЛЖНО БЫТЬ! :O


2.   Андрій Ігорович   11/06/12 13:02    

Ну такую статью не грех было бы и разместить где-то в разделе пресса, весьма познавательно.
Нашим же мало было Калуша, следующие памятники бесхозяйственности Белая церковь и Дружковка? :(


3.   Ilya   11/06/12 14:50    

Ну как бы этот сайт про украинский хоккей, а что там у белорусов - это их внутреннее дело...
Все равно до Бори с Сысюками не достучаться, у них свой путь осваивания бюджетных средств. :(


4.   Андрій Ігорович   11/06/12 17:39    

Синие сараи тоже надо как-то содержать.
Экономические законы одни для всех. так что можно выеживаться сколько угодно, но без должного содержания они вполне могут прийти к состоянию авы.


5.   Massa   13/06/12 18:12    

Та Вадим Николаевич вещал на уровне с Сафиулиным - ни о чем минут по 20, я так и не понял, где будут что строить )))) собрали журналистов поздравить с проф.праздником, а на самом деле пропиариться пытались в очередной раз :D


6.   Ilya   14/06/12 12:08    

Так их слушать и не надо! Классический тому пример А.И. Брезвин: может часа два говорить при этом по сути не сказать ни слова! B)
А насчет "строительства" там все написано, надо просто внимательно читать (или слушать):

планується виділити понад 39 млн грн, з яких майже 18 млн.грн призначено на Базу в Конча-Заспі. "А це - продовження капітального ремонту із заміни системи вентиляції навчально-спортивного комплексу, капітальний ремонт чотириповерхового готелю для спортсменів. А головне - проведення проектних робіт на будівництво в "Конча-Заспі" басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та легкоатлетичного стадіону", - сказав Вадим Сисюк.
Наводящие вопросы по математике:
1) Сколько стоит капремонт с заменой вентиляции существующих сооружений?
2) Сколько после этого из этих 18 млн. останется?
3) Сколько будет стоить проект бассейна и ледовой арены?
4) Какие размеры финансирования на последующие годы?
5) Какова стоимость самого банального сине-серого сарайчика?


Всього : 6, на сторінці: 6

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.015 секунди