Автор: Ірина Винокурова
Дата: 17/11/12 09:33
 
У Києві вже більше року триває реконструкція льодового стадіону спорткомлексу "Авангард". Він - головна тренувальна база для юних хокеїстів спортивної школи "Сокіл". З бюджету на будівельні роботи надали 35 мільонів гривень. Втім, замість нової льодової арени на Авангарді - занедбане будівництво.

Ось так льодовий стадіон Авангард виглядав у березні 2012-го. Керівники стадіону обіцяли - арену відкриють уже у травні. Згодом усе перенесли на вересень, але й тієї обіцянки не дотримали. Найбільше ця ситуація турбує батьків дітей, що тренувалися тут із 4-ьох років.

Марія, мама хокеїста:

- Изначально нам обещали, что за 3-6 месяцев примерно пройдет вся реконструкция полностью Авангарда, нам откроют, мы будем кататься здесь.

Нині 8-річні хлопчики зі спортивної школи "Сокола" на Авангарді тільки перевдягаються. Потім діти в повному екіпіруванні їдуть на замовленому батьками автобусі в інший кінець міста. І так щодня.

Марія, мама хокеїста:

- У нас, грубо говоря, забрали лед, детей оставили без катка, нас выселили в ужасные условия на Оболонь в палатку, лед, который находится под клеенкой. уже при +5 там невозможно находиться. Замерзают дети, они болеют чаще. а когда будет -10, это просто невозможно.

Та найбільше батьків лякає інше - їм сказали, що навіть після реконструкції дітей на Авангард можуть уже не пустити. За поясненнями ми звернулися до керівників спорткомплексу, але від коментарів вони відмовилися. Знімати арену теж не дозволили. В якому вона зараз стані - не знають навіть чиновники, хоча 35 мільйонів гривень на ремонт виділили з бюджету.

Володимир Вовк, керівник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Київської міськадміністрації:

- Спортивна школа Авангард є замовником, вона визначила на конкурсній основі свого генпідрядника і генпроектувальника, з ним разом освоїла, ще раз повторю, 27 млн бюджетних коштів, із них 12 на реконструкцію, 15 - на придбання, і ось це все було фактично майжне рік тому зупинено. І далі роботи фактично не проводяться.

Претензії до будівельників має Федерація профспілок, яка є власником спорткомплексу. Кажуть - підрядник навіть не підготував проекту й не отримав ліцензій.

Володимир Любарець, заступник голови Київської міської ради профспілок:

- Ми подали позов до суду у зв'язку з тим, що ВМ Україна не виконує взятих на себе зобов'язань, але на сьогоднішній день необхідна судово-технчна експертиза. Нажаль, судтехекспертиза не проводиться дуже швидко.

Усі чотири експертизи обіцяють завершити до кінця листопада. Та що далі - невідомо. Або стадіон добудовуватиме хтось інший, або землю під нього, взагалі, заберуть через нецільове використання. Батькам юних хокеїстів від таких перспектив хвилювання не меншає: їхні діти можуть втратити улюблену справу, а держава - видатних спортсменів і гроші, вже витрачені на міфічну реконструкцію.

Ірина Винокурова (НТН, 13.11.2012)

Відео:
 
1.   Ilya   17/11/12 10:06    

Вот интересно, человек на такой должности действительно тупой или он прикидывается чтобы не засветить реальных виновников :

Володимир Вовк, керівник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Київської міськадміністрації:
- Спортивна школа Авангард є замовником, вона визначила на конкурсній основі свого генпідрядника і генпроектувальника, з ним разом освоїла ...

Во-первых Авангард - это не школа, это просто здание с катком, к школе это не имеет никакого отношения. Во-вторых, никакой конкурсной основы не было, все прошло по процедуре "Закупівлі у одного учасника", ну а в-третьих согласно той же документации Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації является розпорядником коштів и по идее должно было контролировать процесс закупивли, но почему-то этого не делала. Ну и список "тендерного комитета" тоже присутствует в документации, далеко ходить не нужно, с них и нужно спрашивать:

Касперович В.І.
Моругін В.М.
Анчифоров С.М.
Дубовий І.А.
Войкіна І.М.
если их прижать, то они "заказчиков" сдадут! >:)


2.   Константин   17/11/12 10:44    

К сожалению, в очередной раз, "во имя детей" - "ОСВОИЛИ БЮДЖЕТНЫЕ ДЕНЬГИ". (Само слово то какое - ОСВОИЛИ ... ключевая часть "-СВОИ--") ... А это чьи? Наша ОО "Союз развития ледовых видов спорта" (www.spilka-lvs.org.ua) уже несколько лет сталкивается с таким явлением. Наше глубокое убеждение, что это план такой : всячески саботировать развитие именно детского хоккея. Путём затягивания вопросов по выделению средств, разворовывания этих самых средств и т.д. С какой целью ...? ВОПРОС!!! Поэтому кроме нас-родителей никто его решать не собирается .... Давайте всё-таки объединяться и вплоть до сбора денег на постройку "своего" детского тренировочного катка.


Всього : 2, на сторінці: 2

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.012 секунди