Автор: Львівська міськрада
Дата: 28/02/13 16:53
 
Герб Львова
Сьогодні, 28 лютого, на сесії Львівськ міської ради погоджено місце розташування земельної ділянки для будівництва спортивної арени до Чемпіонату Європи з баскетболу – 2015 на вул. Кульпарківській, 226г — Ряшівській (проектованій). За відповідний проект ухвали проголосували 68 депутатів.
Нагадаємо, відповідне звернення від ТОВ «Юнайтед баскетбол інвестменс» надійшло міському голові Львова Андрієві Садовому 25 лютого. «ТОВ «Юнайтед баскетбол інвестменс» вважають земельну ділянку по вул. Ряшівській у м. Львові найбільш придатною для будівництва арени з точки зору розміру земельної ділянки та транспортної доступності»,— йдеться у листі.
Як зазначив Андрій Павлів, директор департаменту містобудування, йдеться про погодження ЛКП «Спорт-ресурс» місця розташування земельних ділянок для виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок по вул. Кульпарківській, 226г. Ця ухвала передбачає відведення земельної ділянки прощею 5,8 га для будівництва стадіону до «Євробаскету-2015». Також ухвалою передбачено скасування ухвали про виділення ділянки на вул. Липова Алея, 5.
«Я мав розмову з забудівельниками. У найближчі дні близько 20 осіб приїдуть до Львова по роботі над прив’язкою цього проекту. Якщо «Містопроект» погодить і по детальних планах буде все зрозуміло, то ми підписуємо ухвалу, проектанти чітко працюють над проектом, щоб у квітні розпочати земельні роботи. Бо час будівництва такого комплексу – орієнтовно 20 місяців.
В Україні буде 96 матчів баскетбольних, велика частина з них буде у Львові.
Щодо ділянки, яка закріплена за ЛКП «Спорт-ресурс» на Чорновола: крім ділянки для будівництва спортивної арени, нам потрібно ще шукати ділянку орієнтовно 1,5 га для будівництва тренувальної бази. Ми будемо пропонувати різні ділянки, одна з них – на Чорновола», — зауважив А. Садовий.
Слід зазначити, що напередодні Андрій Садовий розповідав, що нова арена буде пристосована й для хокею: «Це великий позитив для міста, бо це буде комплекс, де можна буде займатись ігровими видами спорту – баскетбол, волейбол, гандбол, міні-футбол, буде частина для хокею. Також концерти. Це буде велика інвестиція, адже кошти вкладає приватний інвестор. Це вигідно для міста – для привабливості, це нові робочі місця». Але наразі достеменно невідомо чи буде у остаточному проекті передбачена можливість перетворення арени на льодову.

Відео по темі (з 2:30):



Джерело: Львівська міська рада 



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.013 секунди