Автор: Інтерфакс
Дата: 15/06/13 09:37
 
Група компаній (ГК) DeVision (Київ) реалізує проект будівництва мультифункціональної спортивно-концертної (МФСК) арени Arena Kiev для участі в Євробаскет-2015 у столиці відповідно до затвердженого раніше графіку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" операційний директор Олег Пономарьов.

"Під котлован такого проекту лише ґрунту потрібно вивести понад 200 тис. тонн - на сьогоднішній день вивезено близько 80 тис. тонн. Виконано випробування паль, готуються роботи з фундаментів і підпірних стін, тобто, поки що все згідно з графіком", - сказав він у рамках "круглого столу" "Від Євро-2012 до Євробаскету-2015 і Зимової Олімпіади-2022" під час Міжнародної конференції "ABC: Україна і партнери" в Києві в п'ятницю.

За словами О.Пономарьова, фінансування робіт на зазначеному будоб'єкті на сьогодні виконує ДК DeVision за рахунок власних коштів.

Реалізація проекту будівництва МФСК Arena Kiev, який є приватним проектом, загалом передбачає: інвестування ГК DeVision 25% власних коштів, і 75% - залучених коштів у вигляді п'ятирічного банківського кредиту. Відсотки за кредитом має компенсувати держава в рамках програми, що наразі перебуває на стадії розробки, "тіло" кредиту повертає ГК DeVision, пояснив він.

Стосовно ж банку-партнера ГК DeVision у зазначеному проекті О.Пономарьов уточнив, що оскільки ДК працює з ПАТ "Державний Ощадний банк України" (Київ), то, "швидше за все, це буде Ощадбанк".

Завершення будівництва МФСК Arena Kiev заплановано на січень 2015 року, додав операційний директор ДК DeVision.

Як повідомлялося, у травні 2013 року ЦК DeVision розпочало будівництво МФСК Arena Kiev у складі МФК "Домосфера" на Столичному шосе в Києві, інвестиції в яке становитимуть $120 млн.

Arena Kiev розрахована на 20 тис. посадочних місць, вона буде однією з найбільших таких будівель в Європі. При цьому кількість посадочних місць для баскетболу передбачена на рівні 17,4 тис. місць, хокею - 15,3 тис., концертів - 20 тис. місць. Універсальний зал-трансформер адаптується під проведення понад 100 типів заходів.

До складу комплексу, крім основного залу, належатимуть 61 VIP-ложа, окрема президентська ложа, інформаційно-діловий центр, громадські зони, торговельні точки, бари, кафе та ресторани. Проект також передбачає розміщення першого в Україні клубного ресторану, де гості зможуть спостерігати за спортивними або концертними заходами.

В інформаційно-діловому центрі Arena Kiev передбачені приміщення для проведення конференцій та прес-конференцій (площа прес-центру - 292 кв. м), місця для розміщення спортсменів, офісні приміщення. Згідно з проектом також передбачено будівництво тренувального майданчика для однієї з київських баскетбольних команд.

Розробником проекту будівництва МФСК Arena Kiev виступила американо-литовська компанія "Мілюнос студія".

МФК "Домосфера" розташований на перетині Столичного шосе, вул. Академіка Заболотного та Дніпропетровського шосе в Києві. Загальна площа - 158,28 тис. кв. м. До складу комплексу належать ТЦ "Домосфера" із орендною площею 30,78 тис. кв. м. (відкрито 16 травня 2009 року, діючий бізнес-центр класу "В +" загальною площею 22 тис. кв. м із паркуванням на 300 машиномісць), готель Ramada Encore Kiev (25,35 тис. кв. м) на 264 номери і 58 апартаментів, а також ТРЦ "Атмосфера" загальною площею 38 тис. кв. м.

Група компаній DeVision входить до складу міжнародного холдингу B&S Holding (Австрія), що має представництва у більш ніж 19 країнах світу. DeVision володіє і розвиває вісім проектів комерційної та житлової нерухомості в Києві та Київській області. У компанії працюють понад 280 співробітників.

України 18 грудня 2011 року здобула право на проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів та Івано-Франківськ.

Інтерфакс-Україна, 14.06.2013
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди