Автор: ФХУ
Дата: 04/08/15 16:46
 
Виконком ФХУ (Фото: ФХУ)
Сьогодні, 4 серпня, в рамках засідання виконкому Федерації було розглянуто питання призначення головного тренера національної збірної команди України з хокею.
Президентом Федерації Анатолієм Брезвіним було внесено на голосування кандидатуру Олександра Савицького.
«У нас працювала експертна група, свої пропозиції вносили також члени виконавчого комітету. Ми детально пропрацювали всі кандидатури. Ряд кандидатів не висловили наміру працювати зі збірною, деякі були задіяні в клубних командах. Врешті решт ми зупинили свій вибір на Олександрові Савицькому. Це відомий у минулому хокеїст, молодий та амбітний тренер зі своїм баченням, перелічувати досягнення якого можна дуже довго», – представив Олександра Валерійовича президент Федерації.
Найближчим часом новопризначений наставник має запропонувати на розгляд виконкому кандидатури своїх помічників.
Члени виконкому наголосили на важливості процесу омолодження складу команди. «Ми маємо побудувати конкурентоздатний чемпіонат України, де будуть грати наші молоді вихованці. В нас щороку з’являється кілька нових хороших гравців. Наше завдання – дати їм можливість не загубитися в хокеї», – заявив Анатолій Брезвін.
«Я вдячний за довіру з боку виконкому. Я погоджуюсь з баченням керівництва Федерації щодо необхідності залучення нових виконавців. Хорошою підмогою в цьому аспекті буде національний чемпіонат, де будуть виступати молоді гравці. Головне, що є час для перезавантаження національної збірної. Попередній тренерський штаб розпочав процес омолодження збірної. Я збираюся продовжувати цей процес», – заявив Олександр Савицький.


Савицький Олександр Валерійович

Народився 3 травня 1971 року у м. Києві
Ігрове амплуа: захисник
Виступав за команди: «Сокіл», «Плзень» (Чехія), «Ак Барс» (Росія), «Зволен» (Словаччина), «Хімік» (Росія), «Вайсвассер» (Німеччина), «ЦСКА» (Росія), «Ольборг» (Данія), «Бйоркльовен» (Швеція), «Керамін» (Білорусь) та «Беркут».
Досягнення: Багаторазовий чемпіон України, чемпіон Росії (1998), срібний призер чемпіонату Словаччини (2000).
У складі національної збірної команди України зіграв 119 матчів (8-й результат в історії), набрав 50 очок (13 шайб + 37 результативних передач). Учасник 9 чемпіонатів світу.

Тренерська кар’єра:
Асистент головного тренера національної збірної – сезон 2008/2009
Старший тренер молодіжної збірної – сезон 2009/2010, сезон 2010/2011
Головний тренер ХК «Поділ» – 2010/2011
Старший тренер юніорської збірної – сезон 2012/2013
Головний тренер ХК «Кременчук» – сезон 2013/2014
Генеральний менеджер ХК «Кременчук» – сезон 2014/2015

Джерело: ФХУ

Відео по темі:
 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.016 секунди