Передбачити кошти на розвиток хокейного спорту в місті пропонують луцьким депутатам.
Автор: Волинські Новини
Дата: 21/08/15 14:31
 
Проект рішення про фінансову підтримку ГО «Хокейний клуб «Спарта» розглядатимуть депутати під час чергової сесії міськради.

Про це стало відомо під час брифінгу депутатської групи «Новий Луцьк», члени якої і стали розробниками згаданого проекту рішення.

Нагадаємо, обласна рада вирішила виділити хокейному клубу з коштів перевиконання обласного бюджету 150 тисяч гривень за умови співфінансування бюджету міста Луцька.

Відтак, аби юні хокеїсти отримали фінансову підтримку, депутатам пропонується виділити ще 100 тисяч гривень з луцького бюджету для клубу.

«Обласна рада підтримала фінансування цього клубу. Вони захищають кольори Луцька, розвивають дитячий спорт. Але ця галузь підтримується зусиллями тренерів, батьків які фактично утримують цей клуб», - зазначив голова групи Андрій Осіпов.

Власне, вихованці клубу вже мають свої спортивні досягнення і здобутки, додала депутат міськради Ірина Констанкевич. Свого часу Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» долучався до фінансування роботи клубу і виділяв кошти на проведення змагань.

Додамо, що під час однієї з попередніх сесій група «Новий Луцьк» пропонувала проект рішення про підтримку луцьких спортивних клубів, незалежно від форми власності. Однак, цей проект рішення депутати не підтримали.

Нині ж пропонується підтримати хоча б один спортивний клуб, тим паче, що інакше «Спарта» не отримає й грошей з обласного бюджету, якщо місто не долучиться.

Як зауважив депутат міської ради Ігор Поліщук, сьогодні в Луцьку спорт фінансується із залишкових коштів, хоча все має бути навпаки. Він вважає, що ті, хто економить на спорті, витрачають ще більші гроші згодом на медичні послуги й утримання виправних закладів.

«Дітей треба забрати з вулиць, зацікавити спортом, зміцнювати їхнє здоров’я. Це одна зі складових успішного здорового суспільства», - резюмував він.

Зрештою, проект рішення обговорюватимуть депутати під час розгляду комісій та під час сесії.

Волинські Новини, 20.08.5015

Відео по темі:
Теги: луцьк



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди