Автор: Мінмолодьспорт
Дата: 16/09/15 12:20
 
Вручення екіпіровки (Фото: XSport)
15 вересня Міністр молоді та спорту Ігор Жданов вручив повні комплекти нової хокейної форми та екіпірування від Профспілки гравців NHL (Національної Хокейної Ліги) вихованцям ДЮСШ «Сокіл» (Київ) та ХК «Україночка». Церемонія вручення відбулася на льодовій арені Палацу Спорту.
Привітати хокеїстів також прийшли Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, відомий український хокеїст, директор хокейної ДЮСШ В'ячеслав Завальнюк.

Міністр подякував Благодійному фонду «Розтопи лід у серці» та його голові Ользі Долініній, а також Профспілці гравців NHL (NHLPA) і програмі «Цілі та мрії» (Goals & Dreams) за надання 35 комплектів цієї форми (включаючи захист, ковзани, шоломи, ключки), посольствам США і Канади, та всім, хто долучився до цієї акції.
"Разом із вами ми робимо дуже корисну та благородну справу. Незважаючи на складну ситуацію в країні, ми крок за кроком рухаємося вперед. Створюємо умови для того, щоб українські діти могли займатися хокеєм. Це особливо важливо сьогодні, враховуючи, що в ДЮСШ «Сокіл» також займаються діти-переселенці із зони АТО", - зазначив Ігор Жданов.

Завдяки зусиллям Мініністерства молоді та спорту України, вперше за останні три роки великий лід повернувся у київський Палац Спорту.
«Все це дасть відчутний поштовх для розвитку дорослого і дитячо-юнацького хокею. Вихованці хокейних ДЮСШ тепер зможуть тренуватися у столиці на льодовому майданчику 60х30 метрів, який повністю відповідає всім стандартам», - зазначив Ігор Жданов 15 вересня під час церемонії початку нового льодового сезону.
Він також додав, що Міністерство забезпечило і профінансувало навчально-тренувальні збори для дорослої і юнацької збірної України з хокею. Хокеїсти будуть тренуватися у Палаці спорту, а жити і харчуватися на державній олімпійській базі «Конча-Заспа».
«Коли я став міністром, то моїм надзавданням було повернути спорт у Палац спорту. Тут було все окрім того, для чого він насправді призначений. Тут не було спортивних змагань. І для мене їх повернення та створення умов для того, що тут змогли займатися діти - є одним із пріоритетів. Одне із перших завдань, яке я поставив новому керівництву Палацу спорту на чолі із Андрієм Комаровим – щоб тут з’явився лід. І я хочу привітати його та всю нашу команду з тим, що ми успішно впоралися із цим завданням», - зазначив Ігор Жданов.
Міністр також подякував керівництву Хокейної Екстра Ліги України і Федерації хокею України за відродження Чемпіонату України з хокею, яки стартує 25 вересня. У чемпіонаті братиме участь вісім команд.

«Багато ігор цього Чемпіонату пройде у Палаці спорту. І все це стало можливим завдяки великому колу небайдужих людей, які люблять хокей. Окремо хочу подякувати нашому міністру Ігорю Жданову, який, дійсно, приклав багато зусиль для того, щоб у Палац спорту повернувся лід», - підкреслив у свою чергу президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Надзвичайний та повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук також привітав юних хокеїстів та хокеїсток із початком сезону і побажав їх тренерам успіхів в роботі.
У свою чергу голова Благодійного фонду «Розтопи лід у серці» Ольга Долініна, який виграв відповідний грант профспілки NHL, висловила сподівання, що ця акція стане додатковим поштовхом у розвитку жіночого та юнацького хокею в Україні. «Незабаром за підтримки Посольства США вихованці ДЮСШ «Сокіл» та ХК «Україночка» поїдуть до Америки за програмою обміну», - повідомила вона.

Як відомо, у 1999 Профспілка гравців NHL заснувала програму «Цілі і мрії» як можливість для гравців підтримувати хокей. Програма «Цілі і мрії» - найбільша програма з надання допомоги у розвитку хокею. Завдяки програмі 70000 дітей з 33 країн світу отримали хокейну екіпіровку на суму $ 22 млн. Найбільшою перешкодою для занять хокеєм є вартість екіпіровки. Мета програми - допомогти молоді, у якої немає фінансової можливості займатися хокеєм.

Зазначимо, що згідно інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Благодійний фонд «Розтопи лід у серці» було зареєстровано у м. Дніпропетровську 9 липня 2015 року Долиніною О.К. та Долиніною Н.В. Видом діяльності фонду зазначено «Надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання».

Джерело: Мiнiстерство молоді та спорту України

Відео по темі:
 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.008 секунди