Автор: Національна рада
Дата: 08/07/16 19:52
 
Лого XSport
7 липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула низку питань про накладення штрафу на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги через недотримання ними вимог законодавства щодо подання інформації про структуру власності. Санкцію застосовано до 16 ліцензіатів Національної ради.
Відповідно до частини другої статті 59 і частини дев’ятої статті 40 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» зазначена інформація за попередній (звітний) рік діяльності мала бути подана телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги до регуляторного органу до 31 березня цього року.
За порушення вимог щодо неподання чи несвоєчасного подання інформації про структуру власності або подання інформації, що не відповідає дійсності, законом передбачено застосування штрафної санкції у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.
Найбільшим, серед інших ліцензіатів, штрафом було покарано ТОВ «Тотвельд» (телеканал «XSport»), яке згідно рішення Національної ради, у тридцятиденний термін з дня отримання цього рішення, має сплатити до Державного бюджету України 33 648 грн..
Слід зазначити, що у порядку денного цього засідання Національної ради були питання переоформлення супутникової та цифрової ліцензії ТОВ «Тотвельд» у зв’язку зі зміною технічних характеристик каналу та програмної концепції мовлення, однак ці питання були перенесені на наступне засідання через те, що на засіданні був відсутній уповноважений представник ліцензіата. Як заявив на засіданні Голова Національної ради Юрій Артеменко: "Будемо виманювати на живця."
Зазначимо, що згідно інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Тотвельд» на 100% належить ТОВ «Хокейний клуб «Донбас», внесок до статутного фонду товариства становить 100 млн. грн., а кінцевими бенефіциарними власниками є Борис та Світлана Колеснікови, а також депутат Верховної ради Денис Омельянович та Сергій Шакуров.

Джерело: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 
Теги: телеканал



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди