Автор: Мінмолодьспорт
Дата: 29/11/16 23:51
 
Презентація Чемпіонату світу 2017 (Фото: Мінмолодьспорт)
29 листопада в Києві відбулась урочиста презентація чемпіонату світу з хокею 2017 року, який пройде 22-28 квітня.

Вітали хокейну громаду та вболівальників, гостей, учасників заходу з цією визначною подією Віце-прем'єр-міністр України В`ячеслав Кириленко, заступник Міністра молоді та спорту – керівник апарату Микола Даневич, заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, заступник голови Комітету ВР з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму Михайло Величкович.

Віце-прем'єр-міністр України В`ячеслав Кириленко привітав гравців та вболівальників України із цією визначною подією, та наголосив, що у проекті Державного бюджету на 2017 рік передбачені кошти на підготовку до чемпіонату, зокрема, на реконструкцію Палацу Спорту – 45 мільйонів гривень.

Заступник Міністра – керівник апарату Микола Даневич, в свою чергу, нагадав про передісторію майбутнього хокейного свята: "Рік тому Федерація хокею України звернулась до Міністерства молоді і спорту із проханням знайти кошти для участі збірної у чемпіонаті світу дивізіону ІВ. Разом із Урядом, Федерацією, Міністерство забезпечило участь збірної у світовій першості, де наші хокеїсти вибороли перемогу. Це дійсно велика подія для країни. Хочу наголосити, що Міністерство зробить все від нього залежне, щоб чемпіонат світу відбувся на найвищому рівні".

Президент Федерації Анатолій Брезвін зауважив, що Україна виборола своє право на проведення світової першості у дивізіоні ІА у непростій боротьбі.

В концепції проведення чемпіонату, яку також було презентовано під час заходу, головний наголос робиться на відродженні зацікавленості хокеєм та залученню як можна більшої кількості українців не тільки до перегляду матчів, але й до цього виду спорту взагалі. До речі, квитки на матчі світової першості, до якої залишилось 143 дні, можна придбати з 29 листопада.

Також було представлено офіційний логотип чемпіонату, а талісманами світової першості-2017 стали улюблені герої українських мультфільмів – козаки Тур, Грай і Око.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з хокею 2017 року у дивізіоні ІА пройде з 22 по 28 квітня 2017 року в Україні. Окрім господарів за перемогу в чемпіонаті змагатимуться національні збірні Угорщини, Казахстану, Польщі, Австрії та Південної Кореї.

За його результатами, дві команди увійдуть на наступний сезон у Вищу лігу, одна команда – опуститься у дивізіон ІВ.

Мiнiстерство молоді та спорту України, 29.11.2016

Відео по темі:
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.012 секунди