Автор: Оксана Вовк
Дата: 10/03/19 09:15
 
Ю. Бойко та Ю. Загородній (Фото: ОП - За життя)
Десятки вболівальників на трибунах, скрегіт ковзанів та удари ключок. На льодовій арені в Білій Церкві Всеукраїнський хокейний турнір серед аматорів. Там були і наші кореспонденти.


На льодовій арені в аматорських командах не лише спортсмени-любителі. Євгеній Степанов в минулому тренер дворазових чемпіонів України серед юніорів, тепер - нападаючий команди "Рось".

"Тем кому за 50 уже давно аматоры, так когда-то карьера заканчивается и приходиться передавать опыт молодому поколению. Аматорский хоккей живет, юношеский хоккей потихоньку поднимается с колен, мы чем можем тем постараемся показать своим примером молодому поколению, что здоровый образ жизни - это очень хорошо", - говорить Євгеній Степанов, хокеїст.

Щоразу хокейні турніри в Білій Церкві збирають десятки вболівальників, у кожного своя улюблена команда.

"Часто проходять першість України при можливості приходимо дивимось вболіваємо за наших. Команда відома в Україні "Сніжний барс" і за межами України, набирає обертів. Хотілося, щоб більш пропагувалося і хокей і футбол, що це стало національною ідеєю яка могла б об'єднати всіх, спорт це було б дуже добре", - говорить Анатолій Сава, вболівальник.

Голова федерації хокею Київської області говорить, в українського хокею є майбутнє, але йому необхідна підтримка держави.

"Аматорський хоккей в Украине очень развит и популярен в отличии от профессионального хоккея. Мы проводим разные турниры. Вот сегодня турнир, который проходит на прекрасном ледовой арены "Белый барс" - Всеукраинский аматорский хоккейный турнир. Хоккеисты играют, которым исполнилось 50 и больше лет, и хотим показать нынешней власти, что хоккей в Украине есть. Потому что эта власть в 2014 году прекратила существование программы хоккей Украины, а по этом программе должно было быть построено 60 вот таких ледовых арен", - говорить Юрій Загородній, керівник Федерації хокею в Київській області.

По допомогу хокеїсти-аматори звернулись до народного депутата Юрія Бойка, який і сам більше 20 років займається цим спортом.

"Дев'ять років не був на льоду, тому що отримав травму і був вимушений в 10 році припинити грати, але 9 років, сьогодні аж серце защемило побачив людей, хлопців, як це добре, дуже приємне враження. Дуже важливо підтримати масовий спорт, здоров'я людей, здоров'я народу, дітей, і те що батьки дають приклад дітям що можна займатись спортом це дуже добре ці діти дивлячись на них самі хочуть займатись спортом, бачите скільки людей приїхало подивитись цю гру, дуже важливо підтримати спорт високий тому що це імідж країни, тому що коли в нас закриваються катки, закриваються зали. В нас 300 ДЮСШ було ліквідовано за останні п'ять років - це ганьба. Ми обов'язково змінити, ми відкриємо нові ДЮСШ. Ми наддамо можливість людям займатись так як вони хочуть спортом", - заявив Юрій Бойко, народний депутат, засновник "Опозиційної платформи - За життя".

Юрій Бойко закликав чиновників усіх рівнів підтримувати аматорський спорт в Україні.

Оксана Вовк (Подробности, 09.03.2019)

Відео по темі:


 
1.   Ilya   10/03/19 09:23    

О, упыри повылазили! >:)


Всього : 1, на сторінці: 1

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди