Автор: Бердянська міськрада
Дата: 26/01/22 07:22
 
Проект льодової арени (Мал. Ю. Селіна)
На засіданні “День депутата” заступник міського голови Олена Божкова детально розповіла депутатам міської ради та мешканцям міста про хід реалізації у нашому місті спільної програми Федерації хокею та Президента України — будівництво льодової арени. У рамках національної програми розвитку хокею у Запорізькій області планується побудувати дві арени — у Запоріжжі та Бердянську. Дане питання щотижня обговорюється на селекторних нарадах з облдержадміністрацією та Міністерством молоді та спорту України. За словами Олени Божкової, до 10 лютого має надійти остаточна проєктна документація.

Будуватися льодова арена буде за типовим проєктом, який розроблений для усієї України. Сьогодні проводяться необхідні заходи, які дозволять цей типовий проєкт прив’язати до нашої місцевості з урахуванням специфіки наших ґрунтів.

Загальна вартість будівельно-монтажних робіт станом на 19.20.2021 року складає 193 млн грн. Ці кошти передбачається виділити з державного бюджету. За рахунок місцевого бюджету проводяться усі підготовчі роботи — формування земельної ділянки, геологічні дослідження ґрунтів, роботи з отримання технічних умов, найдорожче з яких підключення електроенергії.

За проєктом площа забудови ствновить 3800 кв метрів. На першому поверсі планується розташувати усі технічні приміщення, а також роздягальні, душові, санвузли. Над ними на другому поверсі трибуни на 450 глядачів, зони фуд-корту, конференц-зал, тренувальна зала тощо.

Кількість робочих місць на даному об’єкті за експертним звітом розрахована на 20 осіб. Утримання об’єкту ляже на місцевий бюджет.

У ході обговорення частина депутатів висловила занепокоєння, чи вистачить коштів у місцевому бюджеті на утримання такого об’єкту, та чи буде він користуватися попитом. Для прикладу, у сусідньому Мелітополі, де місяць назад відкрили таку ж льодову арену, її утримання обходитиметься у середньому в 300-500 тис грн на місяць. Тож депутати міської ради запропонували вивчити досвід Маріуполя по утриманню подібної арени та зберіганню покриття у літній період, та досвід Мелітополя. А також розглянути варіанти можливості використання арени під інші види спорту.

Інша частина депутатів підтримали ідею будівництва льодової арени, можливості розвитку хокейного спорту та фігурного катання.

- Ми йдемо за алгоритмом, який запропонувала облдержадміністрація, ми робимо всі вишукувальні роботи, поки що вони не затратні, тому ми в цьому процесі ідемо. Але часу залишилося замало для прийняття нашого остаточного рішення. Я вважаю, що на сесії у лютому ми повинні будемо передбачати кошти на реальні технічні умови, підведення комунікацій за цим об’єктом, якщо ми приймемо таке рішення, - зауважив Олександр Свідло. За його дорученням у найближчі терміни також буде організовано онлайн-опитування серед мешканців міста, чи потрібна Бердянську льодова арена.

Бердянська міська рада, 25.01.2022
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди