Автор: Київська прокуратура
Дата: 09/04/24 22:21
 
В. Сірик (Фото: Київська міська прокуратура)
Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора ДП «СК «Авангард» за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому повторно, поєднаному із вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, вже колишній директор державного підприємства вимагав за оренду приміщень, крім офіційно визначеної договором оплати, ще додаткові 143 тисячі гривень особисто йому. Якщо ж підприємці відмовлялися платити, від вимикав у приміщеннях електроенергію.
Так, встановлено, що першу частину грошей у сумі 3,8 тис. дол. США за користування приміщеннями у серпні посадовець отримав у вересні 2023 року.
Через декілька днів посадовець у своєму службовому кабінеті, повторно отримав від підприємця непередбачені офіційними договорами гроші - 7,6 тис. дол. США. Це була додаткова плата за користування приміщеннями у наступні два місяці.
Після цього зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі обвинувальний акт відносно фігуранта скеровано до суду для розгляду по суті.
Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ГУ «Д» ДЗНД України.

Джерело: Київська міська прокуратура 
Теги: авангард



 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.014 секунди