Автор: Держмолодьспорт
Дата: 09/08/12 10:15
 
В. Сисюк (Фото: ФХУ)
Представники провідної світової проектувальної компанії Поп'юлос(Populous), яка спеціалізується на будівництві надсучасних спортивних споруд, приїдуть в Україну та нададуть, зокрема, консультації щодо розбудови спортивних споруд в Олімпійсько-навчальному центрі "Конча-Заспа" в Києві. Про це повідомив заступник Голови Державної служби молоді та спорту України, член офіційної делегації від України в Британії на час ХХХ Олімпіади Вадим Сисюк після зустрічі в Лондоні з представниками всесвітньовідомої британської компанії.
Серед дітищ компанії уже легендарний Олімпійський стадіон (Olympic stadium) в Лондоні в центрі Олімпійського парку Стратфорда, стадіон Уемблі, центральний корт Уїмблдона, траса для перегонів Формули 1 у Сільверстоуні, стадіон Спортс-Сіті для Чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі та багато-багато ін.. Зараз компанія активно працює в Росії, де проектує об’єкти до зимової Олімпіади-2014 в Сочі, Універсіади-2013 року в Казані, чемпіонату світу з футболу-2018 року.
Представники компанії ознайомили заступника Голови Держмолодьспорту з особливостями проекту Олімпійського стадіону в Лондоні. Він розміщений на півострові та оточений з трьох боків водою, розрахований на 80 тисяч глядачів та складається з трьох ярусів. Будівництво його тривало три роки. Як зазначив Вадим Сисюк, стадіон спроектовано з максимально можливою економією коштів при максимальному використанні сучасних технологій будівництва та експлуатації. "Так, на зведення каркасу стадіону пішло дуже мало сталі - всього 10 тис. тонн, цікаво, що для нього було використано, серед іншого, українські труби", - повідомив заступник Голови Держмолодьспорту. Про рівень науково-технологічного підходу фірми до проектування свідчить, наприклад, такий факт: під час проектування висувного даху центрального корту Уїмблдона проектувальники цілий рік(!) аналізували світлові показники корту, щоб не завдати шкоди траві. Пріоритетними критеріями при проектуванні є як його економність та екологічність, інноваційна технологічність, так і мистецька цінність архітектури в поєднанні з комерційними можливостями використання.
"Для України дуже важливо - мати сучасні спортивні об’єкти, якщо ми хочемо бути серед лідерів світового спорту та мати здорову націю. При сучасному стані інфраструктури ми - не конкуренти провідним країнам світу, які вирвалися далеко вперед за багатьма показниками, що впливають на рівень спортивної сфери, - зазначив Вадим Сисюк. - Ми домовилися з представниками Поп'юлос, що вони приїдуть в Україну і допоможуть нам".

Джерело: Державна служба молоді та спорту 
Теги: сисюк
 
1.   Ilya   09/08/12 10:29    

Опять же вспоминается чемп в Любляне, когда он восхищался Ареной Стожице и вопрошал: "ну почему же у нас не могут такого постоить?". Еле сдержался чтобы ему не ответить... X-(


Всього : 1, на сторінці: 1

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди