Автор: Харківська міськрада
Дата: 28/03/13 13:58
 
Візит О. Вілкула до Харкова (Фото: Харківська міськрада)
Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул ознайомився з проектом багатофункціональної спортивної арени, яку планують побудувати до Чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році.
Разом з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом і головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним Олександр Вілкул оглянув місце, де планують побудувати арену і тренувальну базу.
Як зазначив віце-прем'єр-міністр, добре, що арена розташовуватиметься на стику двох великих спальних районів, адже це означає, що вона буде затребувана харків'янами, які там живуть.
За словами начальника управління містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабиновича, роботи зі зведення арени й тренувальної бази почнуться вже в квітні.
Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив журналістам що головним інвестором будівництва багатофункціональної арени для проведення Еваробаскета-2015 в Харкові стане власник ФК «Металіст», бізнесмен Сергій Курченко.
Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул пояснив, що будівництво арени буде здійснюватися на принципах державно-приватного партнерства. Інвестор відразу фінансує будівництво на 25%, ще 75% будівництва буде фінансуватися за рахунок коштів банківського кредиту. Відсотки за кредитом погашатиме держава, інвестор повинен буде протягом п'яти років погасити кредит.
За словами Олександра Вілкула, на новій харківській арені можна буде в рік проводити більше 100 спортивних заходів, а також концерти й виставки.
?vyturio arena (Photo: Augustas Did?galvis)
Директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров повідомив що «Арена Харків» буде побудована за проектом спортивного комплексу в Клайпеді. Раніше головний об'єкт «Євробаскету-2015» планували побудувати за проектом арени в місті Шяуляй.
Відзначимо, що вартість «Арена Харків» становитиме 280 млн грн. Арена буде розрахована на 6 тис. місць під час проведення баскетбольних матчів, на 5 тис. під час хокейних і 7 тис. під час концертів. У арені буде розташований зал з двома тренувальними баскетбольними полями, приміщеннями громадського харчування. При спортивному комплексі буде передбачена автостоянка на 851 місце, для людей з обмеженими можливостями облаштують 18 місць. Площа ділянки складе 5 га, загальна площа - 25 тис. кв. м.
Генеральним підрядником будівництва виступить ВАТ «Спецбудмонтаж-Україна».
Нагадаємо, що на сесії 27 лютого Харківська міська рада надала ТОВ «Харків Арена» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 5 га для будівництва багатофункціональної спортивної арени по просп. Маршала Жукова 2Б для забезпечення проведення матчів фінальної частини Чемпіонату Європи по баскетболу, з подальшою експлуатацією об'єкту.

Джерело: Харківська міська рада 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.009 секунди