Автор: Запорізька ОДА
Дата: 04/08/13 13:33
 
О. Пеклушенко на будівництві ПС Юність (Фото: Вся Власть)
Під час відвідання будівельних майданчиків суспільно важливих об’єктів обласного центру голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом реконструкції палацу спорту «Юність».

Як повідомив заступник директора ТОВ «Буд-енерго-стандарт» (генеральний підрядник) Володимир Зарешнюк, реконструкція «Юності» розпочалася 7 листопада 2012 року.

- На сьогодні тривають роботи з демонтажу покрівлі, закуплено необхідні матеріали, встановлюються нові склопакети та вітражі. Триває демонтаж металоконструкцій та укріплення пандусів з колонами. Розпочато роботу з монтажу вентиляції. Через те, що плити згнили на 80%, нам довелося демонтувати парапет об’єкта, - повідомив Володимир Зарешнюк.

Протягом найближчих 1,5-2 місяців планується побудувати верхній купол покрівлі, зробити вогнезахисну обробку, встановити частину вентиляції та алюмінієвих вітражів.

Олександр Пеклушенко наголосив, що попри те, що цього року пріоритетними об’єктами є обласний перинатальний центр та філармонія, влада приділяє особливу увагу й палацу спорту «Юність», і так буде залишатися надалі.

- Наразі головне – закласти фундамент на наступний рік. З самого початку в нас практично не було ресурсів на реконструкцію палацу спорту, але ми змогли знайти 9 млн. грн. Ці кошти пішли на головне - дозволили нам вирішити проблему з покрівлею будівлі. Щодо подальшого фінансування я розмовляв з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, і він сказав звертатися з цим питанням до Кабміну. Отримавши фінансування, ми зможемо закрити цілу низку проблем, розпочати внутрішні роботи в палаці культури, і за рахунок цього об’єкт стане пусковим вже наступного року. Це буде наш вагомий вклад у реалізацію соціальної ініціативи Президента Віктора Януковича щодо залучення дітей до занять фізкультурою і спортом, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Нагадаємо, за 41 рік експлуатації у палаці спорту «Юність» не було капітального ремонту. Здійснене в 2008 році обстеження несучих конструкції палацу засвідчило, що для подальшої експлуатації потрібна його реконструкція.

На замовлення та за рахунок виконавчого комітету Запорізької міської ради науково-дослідним і проектним інститутом «Донецький ПромбудНДІпроект» виконано проектно-кошторисну документацію реконструкції палацу спорту по аналогії з Донецьким палацом спорту «Дружба». Загальна вартість реконструкції складає 99 млн. грн.

Запорізька обласна державна адміністрація, 02.08.2013

Відео по темі:
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.009 секунди