Автор: Людмила Кричфалушій
Дата: 17/02/15 13:13
 
ХК Людмила Кричфалушій (Фото: Тячів News)
За ліком Тячів - третє місто в Закарпатті, після Ужгорода і Мукачева, яке може похизуватися розвитком даного виду спорту в області. Зіграти професійно в хокей і організувати власну команду в Тячеві – вирішили місцеві прихильники хокейної гри. Ідея ентузіастів знайшла цілковиту підтримку в дирекції ковзанки ТОВ «Ice Land», яка безкоштовно надала для проведення тренувань льодове поле і стала тренувальною базою для хокейної команди.

Схвалив задум ініціаторів і пообіцяв посприяти в питанні розвитку зимового виду спорту в Тячеві міський голова Іван Ковач. Отак, заручившись підтримкою, гравці хокейної команди, яку попередньо назвали «Тячів», з січня розпочали тренувальний процес. Майстерність гри в хокей учасники відточують на міській ковзанці чотири рази на тиждень.

У команді зібрані гравці різного віку – досвідчені та початківці – серед яких визначено керівний склад. Капітан команди Крістіан Дреніжан, тренер – Олександр Тендіт. У десятку хокеїстів Тячева також увійшли Іван Паш, Оті Бокоч, Едуард Ковач, Богдан Русин, Іван Григоренко, Віктор Леврінц, Крістіан Могаті, Віктор Ковальов.

Про екіпіровку подбали самі учасники команди, за власний рахунок закупили і спортивну форму. Вже наприкінці січня, незважаючи на незначний час тренувань, а це близько місяця, команда «Тячів» відкрила хокейний сезон.

Дебютували наші хокеїсти 31 січня на мукачівській ковзанці, де і провели свою першу товариську гру з командою «Мукачево».Вдруге команда тячівців показово спробувала свої сили, взявши участь у відкритому Кубку області з хокею 8 лютого. І знову на виїзді у Мукачево.

У відкритому Кубку області з хокею взяли участь чотири команди: «Спартак» (Ужгород), «Шахтарські Барси» (Ужгород), «Мукачево» та «Тячів». Команди здивували всіх своїми складами, адже в кожному колективі зібрані гравці різного віку.

Так, у складі одного з клубів був 12-річний воротар. Поєдинки проходили у безкомпромісній та драматичній боротьбі. Найкращими у турнірі виявились хокеїсти ужгородського «Спартака». Щоправда, у грі з асами закарпатського хокею наша команда отримала поразку. Сили були нерівні: суперниками тячівців виступили значно сильніші гравці, які мають високі успіхи в хокеї й активно займаються цим видом спорту вже більше трьох років поспіль.

Однак, якщо результат гри не порадував успіхом прихильників тячівської команди, то для самих хокеїстів матч виявився надзвичайно пізнавальним. Поїздку тячівської команди на Кубок області фінансувала Тячівська міська рада.

Директор ТОВ «Ice Land» Іван Паш розповідає, що цього року вперше юні мешканці міста, району отримали можливість займатися грою в хокей.

– Нині на ковзанці тренується хокейна команда «Тячів». І вже зуміла заявити про себе в закарпатському хокеї двома показовими матчами. Щоправда, поки що команда не має жодних переможних трофеїв. Дається в знаки нетривалий період тренувань. Та ми розраховуємо, що при належному тренуванні високий рівень гри і хороші спортивні результати в нашої команди ще попереду, – говорить Іван Паш. – Наразі ковзанка відкрита для всіх молодих людей, які хочуть займатися хокеєм. Заняття безоплатні. Адже наша мета – популяризація хокею і залучення до цієї гри якомога більшої кількості людей. На жаль, до цих пір нам не вдалося організувати в Тячеві дитячу команду, що сприяло б залученню дітей до життя через спорт, а саме хокей. Без тренера-професіонала реалізувати цей намір аж ніяк не вдасться. А поки що такого ентузіаста і фахівця, який би взявся за спортивну підготовку дітей у нас немає.

Наразі команда активно тренується і немає жодних сумнівів, що вже у скорому часі, у повній бойовій готовності, здобуде свою першу перемогу. Бажаємо нашим гравцям успіху!

Людмила Кричфалушій (Тячів News, 16.02.2015)
Теги: тячів



Завантажити: Лист В. Ябрика до ФХУ від 05.01.2015
Розмір: 320Кб, завантажений 2 рази
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.145 секунди