Автор: Урядовий портал
Дата: 23/08/13 19:09
 
У Харкові заклали капсулу у будівництво "Харків-Арени" (Фото: Харківська міськрада)
У День міста Харкова Віце-прем'єр-міністр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2015 Олександр Вілкул заклав пам'ятну капсулу у фундамент нової мультифункціональної арени. Арена буде здана в експлуатацію в кінці 2014 - початку 2015 року.
«Євробаскет-2015 – це потужний імпульс для розвитку Харкова, у тому числі спорту та здорового способу життя. Сьогодні ми дали старт будівництву нової багатофункціональної арени, яка прикрасить Харків і стане ще одним приводом для гордості харків'ян, - сказав Олександр Вілкул. - Вибір Харкова в якості одного з міст, які приймуть у 2015 році Чемпіонат Європи з баскетболу, не випадковий. У Харкова є багаторічні спортивні традиції, розвинута спортивна школа та високі спортивні досягнення».
Ділянку для арени в Харкові обрано з урахуванням уже існуючої транспортної та готельної інфраструктури.
На новій багатофункціональній Арені можна буде проводити змагання з майже 100 видів спорту, зокрема хокею, баскетболу, боксу, легкої атлетики. Можна буде проводити масштабні культурно-масові заходи світового рівня: шоу-програми, концерти та виставки.
Новий мультифункціональний комплекс при проведенні баскетбольних матчів розрахований на 6 тис глядацьких місць, хокейних матчів - на 5 тис, масштабних концертів - на 7 тис.
Інвестиції в Харків Уряд залучає на умовах державно-приватного партнерства. Зокрема, багатофункціональну арену буде побудовано за кошти інвестора - Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії (ВЕТЭК).
Крім того, Уряд побудує у Харкові універсальний тренувальний комплекс, який після проведення Євробаскету-2015 буде передано дитячо-юнацькій спорт школі. І на арені, і в спортивній школі передбачена можливість проведення спортивних ігор та інших заходів для людей з особливими потребами.
У Харкові за державні кошти будуть проведені роботи з будівництва та ремонту доріг, а також благоустрою міста.
Завдяки діям Уряду, міської влади та інвесторів у місті за останні роки побудовані нові готелі, оновлено транспортну, дорожню і спортивну інфраструктуру, з'явилися культурно-розважальні об'єкти європейського рівня, такі як реконструйований парк культури і відпочинку імені Горького.
«Завдяки розвитку інфраструктури у рамках підготовки та проведення Євробаскету-2015 Харків зробить ще один крок до європейського міста», - сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що після проведення в Києві юнацького Чемпіонату Європи з баскетболу (серпень 2013 року), який є одним із етапів підготовки до Євробаскету-2015, керівництво ФІБА Європа офіційно визнало цей турнір кращим в історії чемпіонатів даної вікової категорії.
Головна баскетбольна організація Європи заявила, що має намір наступного року надати Україні право проведення ще двох юнацьких чемпіонатів: у категоріях для 18-річних та 20-річних спортсменів. «Якщо ФІБА Європа довірить нам ці турніри, Харків може претендувати на проведення одного з них. У місті є необхідна інфраструктура для прийому до 20-ти європейських команд разом з уболівальниками, є необхідний досвід та амбіції», - сказав Олександр Вілкул.
У церемонії закладання капсули у фундамент нової мультифункціональної арени в Харкові також взяли участь Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, Директор МОК Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, харківський міський голова Геннадій Кернес.
Капсулу, яка має вигляд баскетбольного м'яча та містить послання нащадкам, було закладено в бетонну трапецію-стелу. На стелу прикріпили табличку з пам'ятним написом. Цей арт-об'єкт, створений на очах учасників церемонії та глядачів, буде представлений на відкритті «Харків-арени» та стане частиною постійної експозиції вхідної групи арени.

Джерело: Урядовий портал

Відео по темі:






 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.01 секунди