Автор: ФХУ
Дата: 06/10/23 11:58
 
В. Шахрайчук и К. Симчук (Фото: ХК Донбасс)
Рада Федерації хокею України задовольнила заяви Вадима Шахрайчука і Костянтина Сімчука про відставку з посад тренерів національної збірної України за власним бажанням.
Шахрайчук і Сімчук написали заяви про складання повноважень тренерів національної збірної України. Причиною такого рішення стало бажання зосередитись на клубній роботі. Нагадаємо, що Вадим Шахрайчук очолив новачка чемпіонату України «Київ Кепіталз», а Костянтин Сімчук продовжує працювати в тренерському штабі «Сокола» та є директором ДЮСШ «Сокіл».
У березні 2021-го Рада Федерації призначила Шахрайчука та Сімчука тренерами національної збірної. Першим змаганням для тренерського штабу став Beat Covid-19 Tournament, який відбувався у травні того ж року. Національна збірна України, незважаючи на початок повномасштабної війни та припинення більшості хокейних процесів в країні, спромоглася стати третьою на чемпіонаті світу-2022 в дивізіоні 1В. На цьогорічній світовій першості в тому ж дивізіоні команда зупинилася за крок до виходу до дивізіону 1А, закінчивши змагання на другому місці.
Окрім чемпіонатів світу, команда брала участь в двох Єврочелледжах у 2021 та 2022 роках, а також здобула третє місце на Меморіалі Тамаша Шаркозі в Угорщині в листопаді 2022 року.
Окремими здобутками можемо назвати виступи студентської збірної під час Hockey Can’t Stop Tour у Канаді та шосте місце на сьомій в історії незалежної України зимовій Універсіаді.
Федерація хокею вдячна нашим тренерам за виконану роботу на чолі головної хокейної збірної та розвиток потенціалу наших хокеїстів.

Джерело: Федерація хокею України 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.123 секунди