Автор: 24 канал
Дата: 25/05/19 19:19
 
Конгрес IIHF 24.05.2019 (Фото: ФХУ)
Чемпіонат світу U20 в Дивізіоні IB відбудеться в Києві. Відповідне рішення прийнято на конгресі IIHF. Турнір відбудеться 10-17 грудня 2019 року. Суперниками українців у групі стануть збірні Франції, Польщі, Угорщини, Італії та Естонії. Крім Києва на проведення цього турніру претендував також італійський Ріттен.
Зазначимо, що протягом останніх років Київ двічі приймав чемпіонати світу: так у 2017 році було проведено Чемпіонат світу серед дорослих команд у дивізіоні IA, організація якого коштувала 5,8 млн. грн., у той час як у 2018 році було проведено Чемпіонат світу U-18 у дивізіоні IB, який обійшовся бюджету вже більше 6,25 млн. грн. Крім того, у 2017 році КМДА витратила на організацію чемпіонату ще 430 тис. грн., тоді як у 2018 році Відокремлений підрозділ всеукраїнської громадської організації «Федерація хокею України» в м. Києві закупив додаткових товарів та послуг для проведення чемпіонату на 500 тис. грн.
Нагадаємо також, що фінансування ФХУ відбувається згідно договору про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту України національної спортивної федерації до організації і проведення спортивних заходів з хокею. Зокрема, у 2017 році фінансування ФХУ склало 11,4 млн. грн., а у 2018 воно було вже у розмірі 13 млн. грн.. Зазначимо, що поточного року Мінистерство виділило тільки 6,1 млн. грн., але за баторічною традицією наприкінці року бюджет завжди переглядається у бік збільшення.

«Це вже стало доброю традицією третій рік поспіль проводити Чемпіонат Світу у найчарівнішому місті – серці України. З одного боку радісно, а з іншого відповідально, бо минулорічну підняту планку вже опустити не можна. Не можна і з точки зору організації проведення, і з точки зору виступу команди. Але в нас є час, щоб відмінно все підготувати і повторити раніше здобутий результат. Досвід минулого року нагадує, що тільки об’єднавши всі зусилля та працюючи чітко, як єдиний механізм можливо досягти успіху, а успіх - це саме те, що залежить, виключно, від кожного з нас. Маю великі спогади про Чемпіонат Світу 2018 – радість, надія, очікування, хвилювання і нарешті – перемога. Вірю, що і цього разу ми маємо шанс все повторити!,» - написав на своїй сторінці у Facebook віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко.
«Дякую IIHF за довіру та всім країнам, які віддали свій голос за проведення чемпіонату в Києві. Я вірю в силу наших спортсменів! Я певен, що їх спортивні навички та наша наполеглива праця дадуть свої плоди. Як я казав минулоріч: «Ми продовжуємо будувати українську хокейну мрію. І наші юні хокеїсти поклали свою цеглину в її фундамент». Та хочу додати: «Юнаки вже зміцніли і на фундаменті час зводити стіни!» - додав Зубко.

На конгресі також були визначені кваліфікаційні умови участі у чоловічому хокейному турнірі на зимових олімпійських іграх 2022 року в Пекіні. Так само, як і у 2018 році, 8 перших чоловічих команд у світовому рейтингу IIHF 2019 (Канада, Росія, Швеція, Фінляндія, Чехія, США, Німеччина та Швейцарія) та команда Китаю, як господар, будуть кваліфіковані автоматично. У 2022 році турнір пройде за тому ж форматі, що і раніше, а саме: всього участь візьмуть 12 команд, які будуть розподілені на 3 групи по чотири команди. Місця команд у групах будуть визначені згідно світового рейтингу серед чоловіків IIHF 2020.
Для чоловічої збірної України шлях до Олімпіади-2022 розпочнеться турніром у казахстанському Нурсултані, який відбудеться з 6 по 9 лютого 2020 року. Суперниками нашої команди будуть збірні Казахстану та Польщі. Четверта команда у нашій групі стане відома пізніше. В наступний етап олімпійського відбору вийде тільки краща з чотирьох збірних команд.

Джерела: 24 канал, ФХУ 
 
Поки що коментарів немає

 

* Ваш коментар буде доступний для редагування протягом 10 хвилин
Сторінка створена за 0.009 секунди